Nem számít a bajnoki cím a szponzoroknál

2013.04.16 21:03

2012 októberében mindenki fülig érő mosollyal ünnepelte az új bajnokot Bárkovics Zoltánt. Az ünneplés ideje véget ért, és most már mindenki az új évadra koncentrál. Az áprilisi nagy MNASZ teszten azonban hiába kerestük a regnáló bajnokot. A bajnok idei szereplése kérdéses. Telefonon értük el Zolit, hogy megtudjuk mi is a valós helyzet.

D.Z.:  A tavaszi teszten hiába kerestünk, és az a hír járja, hogy nem biztos az idei indulásod. Mi a helyzet?

Bárkovics Zoltán: A szponzori háttér jelenleg erősen bizonytalan és ezért nem voltam a teszten sem.

D.Z.: A tavalyi évben hosszú évek megfeszített munkájának eredményeként sikerült bajnoki címet szerezned. Laikusként arra gondolok, hogy egy bajnoki címmel a zsebedben a szponzorok bizalmát élvezed.

Bárkovics Zoltán: Elméletileg így kellene, hogy legyen, de amint látod, a helyzetem nem ezt mutatja. Évről évre egyre nehezebb támogatókat szerezni, és ezen még az sem segít sokat, hogy most már mint bajnok állnék rajthoz.

 

D.Z. Az éves költségvetésnek egy része hiányzik, hogy teljes szezonban indulj, vagy komolyabb gondok vannak?

Bárkovics Zoltán: Egyenlőre még minden képlékeny. Folynak egyeztetések, tárgyalások, de jelenleg nem tudok semmi konkrétat mondani a szponzori háttérről. Talán pár nap és eldől, hogy Á vagy B. Számításaim szerint pár napon belül minden letisztul és én is pontos válaszokat tudok adni arra, hogy tudok-e idén rajthoz állni vagy sem.

 

D.Z.: Induljunk ki abból, hogy sikerül megoldanod a finanszírozási hátteret. Tavaly az RCM Motorsport színeiben sikerült megszerezned a bajnoki címet. Idén is velük indulnál?

Bárkovics Zoltán: Ezen még eddig nem gondolkodtam. Addig nem is fogok ezzel foglalkozni amíg nincs meg a megfelelő háttér. Teljesen felesleges lenne a részemről bármi ilyesmin spekulálni addig, amíg az sem biztos, hogy egyáltalán eltudok-e indulni. Optimista ember vagyok, de azért óvatos is. Ezért nem szeretnék semmi olyan kijelentést tenni, amiben nem lehetek száz százalékos. Nem szoktam a levegőbe beszélni.

 

D.Z.: Ha minden feltétel adott lesz az induláshoz, akkor mennyi idő kell neked ahhoz, hogy formába hozd magad és az autót is technikailag felkészítsd a versenyre?

Bárkovics Zoltán:  A formámmal nem lesz gond. Szerintem 10 – 15 kör alatt formába tudom majd hozni magam. Az autóval sem hinném, hogy sok gond lenne és egy – két nap alatt az is meglenne.

 

D.Z.: Azért azt kijelenthetjük, hogy ha megoldódik az anyagi háttér akkor ott leszel az évadnyitó versenyen?

Bárkovics Zoltán: Igen. Azon dolgozunk., hogy minden a helyére kerüljön és amennyiben meglesz a kellő háttér, akkor egészen biztos, hogy ott leszek.

D.Z.: Tudod, hogy ha sikerülne rajthoz állnod, akkor te lennél az első bajnok a Suzuki Kupa történetében akiknek lehetősége nyílna a címvédésre? Mert még ez eddig senkinek sem sikerült a sport történetében.

Bárkovics Zoltán: Erre eddig még nem is gondoltam. Valóban ez egy nagy kihívás lenne. A címvédés az egy nagyon nagy dolog volna. Talán lehet, hogy még nagyobb is mint egyszer megszerezni. Jó lenne, ha adódna az a lehetőség, hogy egyáltalán megpróbálhassam megvédeni a bajnoki címemet, de a korábbiakban említett okok miatt most még nem időszerű ezen merengni.

Bárkovics Zoltán több mint tíz éve versenyzés után végre feljutott a csúcsra. A Suzuki Kupa történetében még senkinek sem sikerült egy bajnoki címnél többet szerezni. Ezért, ha a jelenlegi bajnoknak sikerülne újra ringbe szállni és megvédenie bajnoki címét, akkor azzal beírná magát a Magyar Autósport rekordjai közé. Persze ez mind csak találgatás, de álmodozni nem bűn. Minden esetre mi szurkolunk Bárkovics Zolinak, hogy sikerüljön a folytatás. A bajnoki cím megvédésének első lépcsőfokára, hogy feltud-e majd lépni az pár nap múlva kiderül. És, hogy utána mi lesz? Az már egy másik történet.