Hírek

2012.12.18 22:04

Megjelent a Forma-1 Sztorik 2012-2013

Inmáron 15 éves hagyomány, hogy év végén (legalább is az elmőlt 5 évben) megjelenik a Forma-1 Sztorik című könyv. A sorozat szerzője az a Dávid Sándor aki 1976-tól bő húsz évig közvetítette a száguldó cirkusz eseményeit. Több évtizeden keresztül együtt utazott a különleges világ szereplőivel, és munkája során első kézből szerezte - és osztotta meg - az informácókat.

Tizenöt éve kapta első felkérését, hogy az Ő szemszögéből elemezze és ismertesse az év forma-1 világbajnokságot. A felkérés olyan jól sikerült, hogy azóta is töretlenül minden évben megjelnik a "sztori-könyv".

Dávid Sándor - Forma-1 Sztorik 2012-2013

A forma-1 idén történetének egyik - de legalább is az elmúlt tizenöt év - legizgalmasabb évadát fejezte be. A 2012-es szezon több szempontból is a legek éve volt, hisz hat világbajnok is rajthoz állt. Az év végi záró futamon végül Sebastian Vettel szerezte meg a világbajnoki címet, és ezzel feliratkozott a sorozat történelmének háromszoros világbajnokai közé.

A most megjelnt könyvből azonban nem csak a forma-1 világának szereplőiről tudhat meg érdekességeket az olvasó, de olyan titkokra és fény derül, hogy a rendszerváltáskor a Magyar Nagydíj csak úgy tudott fennmaradni, hogy Bernie Ecclestone öt évre bérbevette a Hungaroringet. Hogy miért volt erre szükség, illetve milyen szerepet töltött be a Magyar Nagydíj életében az idén június 5.-én elhunyt Frank Tamás, azt megtudhatja a sorozat idei számából.

 

szöveg: Doór Zoltán

fotó: doór Zoltán